Έρχονται οι πρώτοι πρόσφυγες στην Κρήτη!

Οι πρώτες οικογένειες προσφύγων που θα εγκατασταθούν στην Κρήτη φτάνουν σήμερα Τρίτη στο Ηράκλειο, ανοίγοντας τον χορό των αφίξεων που θα είναι, πάντως, σε σταθερά μικρό και ελεγχόμενο ρυθμό!

Πρόκειται για 10 συνολικά άτομα, μονογονεϊκού χαραχτήρα (μητέρες δηλαδή με τα παιδιά τους) δυο από τη Συρία και μια από την Παλαιστίνη, που θα εγκατασταθούν προσωρινά έως ότου υπάρξει η δυνατότητα να προωθηθούν στον τόπο προορισμού τους.

Οι υπεύθυνοι της Αναπτυξιακής Ηρακλείου είναι καθ’όλα έτοιμοι για την υποδοχή και τη φροντίδα των πρώτων αφίξεων και, γι αυτό το λόγο, έγινε σήμερα μια πρώτη συνεργασία του Διευθυντή της Αναπτυξιακής, Γιώργου Μαυρογιάννη, και της αντιδημάρχου Κοινωνικών Δομών του δήμου Ηρακλείου, Μαρίας Καναβάκη, στο χώρο του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου για την περίπτωση που χρειαστούν οι πρόσφυγες ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Οι πρώτοι πρόσφυγες αποφασίστηκε να εγκατασταθούν στο κέντρο και περιμετρικά, γιατί θα λειτουργήσει και η εγκατάσταση τους πειραματικά στις αφίξεις και των υπολοίπων που πρόκειται να έλθουν ενώ δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα κατά την εγκατάσταση τους.

Όπως εξηγεί στο cretalive ο κ. Μαυρογιάννης τα πρώτα 35 σπίτια που θα δεχτούν πρόσφυγες είναι έτοιμα ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα και όταν θα σταθεροποιηθούν οι ροές θα αρχίσει και η εγκατάσταση προσφύγων και στις άλλες περιοχές της Κρήτης.

Cretalive.gr