Έκκληση – καταγγελία Δημότη προς τον Δήμο Αποκορώνου για ψεκασμούς με φυτοφάρμακα μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Επιστολή καταγγελία προς το Apokoronaslife.gr έστειλε Δημότης από την ευρύτερη περιοχή της Γεωργιούπολης με θέμα ψεκασμούς με φυτοφάρμακα μέσα σε κατοικημένες περιοχές και τις επιπτώσεις στην δημόσια υγεία. Τα στοιχεία του ανάγνωση μας είναι στην διάθεση μας, ο οποίος για ευνόητους λόγους δεν επιθυμεί την δημοσιοποίηση τους..

Η επιστολή αναφέρει:

“Θέλω να καταγγείλω και να προβάλλω το θέμα των ψεκασμών και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού σε κατοικημένες εντός σχεδίου περιοχές του Δήμου (Καβρός), μια περιοχή με αυξημένη τουριστική κίνηση. Από προσωπική εμπειρία που έχω, γίνεται αλόγιστη χρήση φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις που έχουν καθοριστεί με το πιο πρόσφατο νόμο.Ψεκάζουν μέχρι και από 5 μέτρα από τις κατοικίες μας.

Κατανοώ λόγω της κρίσης την ανάγκη των αγροτών να αυξήσουν το εισοδήματα τους ….αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την μη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και την δυσφήμηση της περιοχές στους επισκέπτες μας. Θα ήθελα από πλευράς Δήμου να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δημοτών και κατοίκων του , με ενημέρωση των αγροτών, πινακίδες που να αναγράφουν ότι απαγορεύονται οι ψεκασμοί σε κατοικημένες εντός σχεδίου περιοχές ελέγχους της μη νόμιμης χρήσης φυτοφαρμάκων από τους αρμόδιους φορείς. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο μέσο προς κάθε υπεύθυνο για την προστασία της υγείας έμενα και της οικογένειας μου αλλά και τη διασφάλιση της περιουσίας μου.

Θα χαρώ πολύ να έχω απάντηση σας σχετικά με το θέμα αυτό που απασχολεί έμενα , αλλά και πολλούς κατοίκους της περιοχής.”